Mag ik me even voorstellen….

Ik ben Heleen Furster, getrouwd en moeder van 4 kinderen. De geneeskunde, onbalans tussen ziekte en gezond zijn, heeft me al heel mijn leven geïntrigeerd, en vanaf de Mavo ben ik de toen, HBO opleiding Drogist gaan volgen. Daarbij ook 5 jaar in een drogisterij werkzaam geweest als bedrijfsvoerende. Toen mijn kinderen geboren waren ben ik steeds verder gaan leren met kleine cursussen in de verschillende disciplines van de natuurgeneeskunde. Daar valt onder: fytotherapie, iriscopie, orthomoleculaire therapie, massagetechnieken. Ik ben 20 jaar aangesloten geweest bij Praktijk Bergsma, Heilpraktiker in Tilburg, waar ik heel veel ervaring heb opgedaan, en ook cursussen heb gegeven. Na een examen voor natuurgeneeskundige voor de LVNG ben ik in 2004 mijn eigen praktijk gaan opstarten. Als diagnose methode gebruik de VEGA testmethode.

Ik ben altijd nieuwsgierig, hoe komt het dat een ziekte iemand treft? Is er een reden voor, en zijn er logische verbanden te vinden tussen jou en de kwaal? Ik houd van overdragen van kennis en zodoende probeer ik te bereiken dat er begrepen wordt waarom er een klacht optreedt en wat de oorzaak kan zijn. De Chinese geneeskunde zegt immers: ’Kennis van de kwaal, is de halve genezing”. Daarnaast kan je proberen een oplossing te vinden, die soms in heel simpele dingen kan liggen.

De balans tussen lichaam en hoofd is ook een heel belangrijk punt. In de westerse wereld loopt het hoofd voorop en het lichaam rent achteraan, geen wonder dat er zoveel klachten zijn. Dus daar is ook heel veel in te leren, en doe ik nog steeds, en zoals de door mij aangepaste versie van Toon Hermans citeer in zijn gedicht ‘Lijf en ziel’ :

Ik Heb 48 middeltjes voor griep en voor bronchitis,
Ik hen 160 druppeltjes voor pneumo-hypo-titis
Ik heb 82 poedertjes, voor superventilatie
Ik heb meer dan 100 pilletjes voor neuro- consternatie
Ik heb doosjes vol capsuletjes, bromo- vitaal- steriel
En ik heb dagelijks 3 gebedjes….
Voor mijn ziel.

Kortom: Ik heb heel veel plezier in mijn vak

heleen

 

 

Privacyverklaring - Website: Elloro